vrijdag 15 oktober 2010

Wat vindt u van uw stad?

‘Mij wordt niks gevraagd’, ‘Het is allemaal al besloten’, ‘Ze doen toch waar ze zelf zin in hebben’. Dit soort geluiden hoor ik regelmatig van bewoners. En dat is jammer! Want er zijn voldoende mogelijkheden om uw stem te laten horen. En dan bedoel ik niet eens in de vier jaar bij de verkiezingen. Op de wekelijkse Politieke Markt op donderdagavond in het stadhuis kunt u een wethouder of raadslid aan het jasje trekken of – als u voldoende handtekeningen verzamelt - zélf een onderwerp op de agenda zetten.

Misschien is er vorige week bij u, op de deurmat, een vragenlijst geploft. Want we peilen onder andere elke twee jaar de stemming onder de inwoners. Er zijn 12.000 vragenlijsten verspreid. De uitkomsten van deze stadsenquête ‘Almere in de Peiling’ geven een goed beeld van de meningen en ideeën van bewoners over tal van onderwerpen, zoals de informatievoorziening van de gemeente, de bomen in de wijk en politieke interesse.
De resultaten worden door de gemeentelijke diensten gebruikt voor de ontwikkeling en monitoring van het beleid of bijstelling daarvan. Ik hoop dat veel mensen de enquête invullen en terugsturen. Heeft u de smaak te pakken gekregen en wilt u vaker uw mening geven? Meld u dan aan bij het onderzoekspanel van de gemeente via onderzoekspanel@almere.nl