vrijdag 29 oktober 2010

Even niet naar Amsterdam

De komende vier weekenden werken de wegwerkers aan de A6. Het is voor een betere doorstroming op de A1 en A6, want nu staan er elke dag files. ’s Ochtends staan veel Almeerders stil in de file richting Amsterdam en ’s avonds in de tegenovergestelde richting. Spitsstroken en verdubbeling van de wisselstrook tussen knooppunt Diemen en knooppunt Muiderberg moeten ervoor zorgen dat we met z’n allen vanaf mei 2011 minder in de file staan. Daarom werkt Rijkswaterstaat er nu hard aan om deze knelpunten op te lossen.

Helaas betekenen deze wegwerkzaamheden op korte termijn veel hinder. De komende weekenden moeten de weggebruikers rekening houden met minder en versmalde rijstroken, een maximale snelheid van 70 km per uur en een fors langere reistijd. ’s Nachts is, in beide richtingen op de A6, slechts één rijstrook beschikbaar. Ook zijn er in de weekenden op-, en afritten afgesloten, zoals afrit 2 (Almeerderstrand) en 3 (Almere Stad-West). Dit betekent dat de inwoners van Almere Poort helemaal het haasje zijn. Mochten ze de eerste 2 van de 4 weekenden met de auto naar Amsterdam willen, dan worden ze omgeleid via Almere Haven.
Ik raad u aan de komende tijd rekening te houden met deze verkeershinder. Ga zo min mogelijk met de auto richting Amsterdam, of maak gebruik van het openbaar vervoer (zie www.vanAnaarBeter.nl). Of ga gezellig winkelen in Almeerse winkelcentra in Stad, Buiten of Haven. Deze centra zijn altijd het bezoeken waard, niet alleen tijdens deze werkzaamheden.