woensdag 27 februari 2008

Woensdag 27 februari 2008: Kwestie van smaak

Al enkele maanden kunnen lezers van de Volkskrant online kiezen wat de lelijkste plek in de wereld, en de lelijkste plek in Nederland is. In een soort van 'reisblog' heeft een redacteur in november een oproep gedaan, en vele lezers stuurden toen hun 'lelijkste plek' in.

En ja, Almere prijkt met stip in de top 5 van Nederlands' lelijkste plekken. Daarin geflankeerd door Nieuwegein, Den Helder, Eindhoven en Heerlen. Aanstaande zaterdag is in de Volkskrant te lezen of Almere inderdaad de 'allerlelijkste plek van Nederland' is. Wie gisteren -met dit druilerige weertype- naar buiten keek zou inderdaad tot die conclusie kunnen komen. Anderzijds, vandaag schijnt de zon zijn eerste lentestralen over Almere en laat onze stad zich weer van zijn beste kant zien. Het groen van de al ontluikende bomen straalt zacht van de takken af, krokussen, narcissen en vers gras langs de dreven, winkelend publiek met openvallende jassen op zoek naar lentekoopjes in het nieuwe stadshart.

Vandaag nog ontving ik een internationale jury van de ICI. Dit is een internationale club waar winkelcentra beoordeeld worden. Wij zijn samen met Lodz de finalisten om gekozen te worden tot beste grote winkelontwikkeling! Ik ben het wel eens met ene meneer van Hal, die op het Volkskrantblog schreef "Ik neem dan ook maar aan dat de mensen die, met of zonder nadere toelichting op Almere stemmen er niet wonen, of er sowieso nooit meer zijn geweest dan die ene keer dat men over de A6 naar het noorden des lands reed. "Ik wil niemand beïnvloeden, maar wie liever heeft dat Den Helder, Heerlen of Eindhoven met de twijfelachtige eer van 'lelijkste plek' gaat strijken... stemmen kan nog via Volkskrantreizen.nl tot en met vrijdag.