vrijdag 12 maart 2010

Handen uit de mouwen

In Filmwijk is het al een heuse traditie; elk jaar, op een mooie dag in de lente, maken ze daar de wijk schoon. Vorig jaar hebben 350 Filmwijkers de handen uit de mouwen gestoken en de buurt flink schoongemaakt. Gewapend met vuilniszakken en prikkers halen de buurtbewoners het zwerfvuil uit struiken en ander openbaar groen. Zwerfvuil is een grote ergernis bij onze inwoners, daarom sluit Almere dit jaar aan bij de Week van Nederland Schoon (15-20 maart). Want als je je ergens aan ergert, moet je er iets aan doen! Deze week is dan ook een symbool om wat vaker bij de openbare ruimte in je eigen buurt stil te staan. Het is namelijk heel makkelijk om naar de gemeente te wijzen en deze verantwoordelijk te maken voor al het zwerfvuil op straat. Maar ik heb nog nooit een overheid vuil op straat zien gooien!

Tijdens de Week van Nederland Schoon maken scholieren de omgeving bij hun school schoon. De week eindigt met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart. Op deze dag steken vele buurtbewoners de handen uit de mouwen om onder andere De Wierden, de Bouwmeesterbuurt, de omgeving van de Alkmaargracht en Stedenwijk Noord schoon te maken.

Op zaterdagochtend geef ik het startschot voor de schoonmaakacties van buurtbewoners in de verschillende stadsdelen. Met een stoet van reinigingswagens rijd ik door de Filmwijk en de Danswijk. Wilt u ook meedoen? Want vele handen maken licht werk! Op de website van de gemeente staat meer informatie.