vrijdag 29 mei 2009

Vrijdag 29 mei: Druk weekend in Almere

Wat gaat u doen dit aanstaande Pinksterweekend? Er is van alles te beleven in Almere. Het begint vandaag met de traditionele Luilak Bloemenmarkt. Er is kermis en op zaterdag en zondag is in Almere Buiten het Evenaar Festival. Dit festival is een cultureel, culinair en sportief hoogstandje met veel optredens, workshops, marktkramen, sportieve evenementen en nog veel meer. Wat in mijn ogen het Evenaar Festival zo speciaal maakt is, dat het wordt georganiseerd voor en door de bewoners van Almere Buiten. Het is voor iedereen, van binnen en buiten de regio, gratis toegankelijk.

Dit weekend is in het Homeruskwartier een grote woonmanifestatie voor mensen die zelf hun eigen huis willen bouwen. De gemeente Almere stimuleert particulier opdrachtgeverschap; een vorm van stedenbouw door bewoners zelf, want in Almere maken mensen de stad! Zowel mensen met een dikke als met een dunne portemonnee kunnen in Almere hun eigen huis (laten) bouwen. Vanaf 30 mei brengt de gemeente Almere 500 nieuwe kavels in de verkoop. Het leeuwendeel van deze kavels ligt in het Homeruskwartier.

Schrikt het u af om zelf een huis te bouwen? Dat hoeft niet, want zelfbouw wordt op verschillende manieren gefaciliteerd, door bijvoorbeeld een cursus zelfbouw of professionele bouwbegeleiding. Er is al veel animo. Ik hoorde een gerucht dat zeker twintig mensen in het Homeruskwartier kamperen om er zeker van te zijn dat zij ‘hun’ kavel op de kop kunnen tikken. Bij de verkoop van de kavels is er namelijk geen sprake van loting; wie het eerst komt, het eerst maalt! Wat u ook gaat doen dit weekend; ik wens u in ieder geval veel plezier!