vrijdag 29 januari 2010

Vrijdag 29 januari: In de schijnwerpers

Minder dan de helft van de Almeerders heeft gestemd bij de vorige gemeenteraadsverkiezing. Dat vind ik zonde. Bij de gemeenteraadsverkiezing kiest u namelijk wie er namens u in de gemeenteraad zit. U, als kiezer, bepaalt wie er in de raad komt. De raad en het college bepalen wat er gedaan moet worden en de ambtenaren zorgen er voor dat het gedaan wordt. De gemeenteraad neemt dan ook beslissingen die u direct aangaan zoals de hoogte van het budget voor het groenonderhoud in uw buurt en de invulling van een bestemmingsplan met wel of geen buurtsuper.

En er is bij deze verkiezing genoeg om uit te kiezen; lokale of landelijke partijen, links, rechts. Maar liefst zestien politieke partijen doen mee. De komende gemeenteraadverkiezing is op woensdag 3 maart, dus u heeft nog tijd om de partijen met elkaar te vergelijken. Wat zijn de verschillen met betrekking tot uw buurt, wijk of op stadsniveau? De website ‘Almerestemt.nl’ kan u daarbij helpen. Op deze site vindt u informatie over de partijen, de programma's, campagneactiviteiten en de kandidaten. Vanaf 3 februari staan de Kieskompas en de Stemwijzer er ook op, die u kunnen helpen bij het maken van uw keus voor een partij. Ook kunt u even binnenlopen bij de Verkiezingswinkel op het Belfort 13.

De gemeenteraadsverkiezing is dit jaar ook bijzonder interessant voor de media. Misschien bent u al geïnterviewd en zie ik u binnenkort op tv? De belangstelling van de pers zal in de aanloop naar 3 maart ook alleen maar toenemen. Als ik u een stemadvies mag geven: Ga stemmen op 3 maart!