vrijdag 22 januari 2010

Vrijdag 22 januari: Een dag meelopen

Vorige week donderdag liepen de twee prijswinnaars van de Pin en Winactie een dagje met me mee. De heer en mevrouw Wassink hadden deze prijs gewonnen omdat ze, naast het registreren van de pinbon, zich ook hadden opgegeven voor SMS Alert. Met SMS Alert ontvangt u berichten van de politie over incidenten binnen uw postcodegebied waarbij de politie uw hulp kan gebruiken.

Er was voor de twee prijswinnaars een divers programma opgesteld. ’s Morgens gingen we naar het congres over nieuwe steden in de PRO school in Muziekwijk. Wethouders en burgemeesters uit nieuwe steden zoals Haarlemmermeer, Zoetermeer en Nieuwegein en mensen van het ministerie bogen zich over de typische vraagstukken waar deze New Towns voor staan. Voorbeelden: veiligheid, hoe krijgen we een bruisend centrum, enzovoort.

Omdat ik ’s middags een besloten vergadering had, stond er voor de heer en mevrouw Wassink een lunch en een stadswandeling op het programma. Op donderdagavond is er altijd Politieke Markt, dus we hebben samen met de griffie een hapje gegeten en daarna volgden het overleg van het Presidium. Het was een leuke en gezellige dag en de heer en mevrouw Wassink vertelden me dat ze het ook erg leerzaam vonden.

Bijna 15.000 Flevolanders zijn aangesloten bij het SMS Alert. Ikzelf natuurlijk ook. Op www.politie.nl/flevoland kunt u zich aanmelden voor SMS Alert. De politie verwacht niet dat u zélf een verdachte aanhoudt. Wel dat u alert bent en tips aan ze doorgeeft. De abonnementsdienst SMS Alert is gratis. Ontvangt u een SMS Alert en ziet u iets dat verband heeft met de melding, dan kunt u bellen met de politie naar 0900-8844 of bij spoedzaken 112.