donderdag 5 februari 2009

Vrijdag 6 februari: Gezocht: raadsleden

In 2010 is er weer de gemeenteraadsverkiezing. De inwoners van Almere kiezen dan hun vertegenwoordigers voor de stad. De gemeenteraadsleden controleren het werk van het college van burgemeester en wethouders, want het college fungeert als het dagelijks bestuur van de gemeente. Een interessante klus, want samen (college en raad) bouwen we verder aan Almere. Letterlijk, want elke dag wordt er in de stad gebouwd; van huizen tot scholen, wegen en voorzieningen. Maar ook figuurlijk, want we moeten de stad ook leefbaar houden met een goede sociale omgeving.

Voor de komende verkiezingen zijn er nieuwe raadsleden nodig. Daarom slaan de politieke partijen de handen ineen. Samen met de griffie bereiden ze een grote campagne voor om raadsleden te werven. Met deze campagne willen ze het werk van de raad goed in beeld brengen en mensen aanzetten zich bij een partij te melden. Sommige partijen hebben als regel dat iemand minstens één jaar lid moet zijn om zich kandidaat te stellen. Aangezien de verkiezing in 2010 is, is het belangrijk snel te starten zodat mensen zich nog op tijd kunnen aanmelden bij een partij. Vandaag hebben we daarvoor ‘reclamespotjes’ opgenomen. Deze zijn binnenkort te zien op de website http://www.almere.nl/ en op Omroep Flevoland.

De insteek van de campagne is: De stad is ook van jou! Deze boodschap is straks ook terug te vinden op posters en spandoeken in de stad en worden verschillende voertuigen van de gemeente bestickerd. Ik sluit me graag aan bij deze boodschap en roep alle Almeerders op om eens goed in de spiegel te kijken en na te denken of het raadswerk misschien ook wel iets voor u is!