maandag 9 februari 2009

Overval

Vreselijk moet het zijn als je een overval in je winkel hebt. We hebben er meerdere van gehad de afgelopen maanden en de politie, de winkeliers en de gemeente zetten alles op alles om dit euvel te bestrijden.
Toch was het donderdag weer lelijk raak bij een juwelier in Haven. Een medewerker van de juwelierszaak slaagde er in om drie van de vier in de winkel op te sluiten door het rolluik dicht te draaien. Vreselijk genoeg was er een buiten, die hem in de buik heeft geschoten.
Ik heb groot respect voor deze mijnheer vanwege zijn kordate optreden. Ik denk dat hierdoor verdachten zijn opgepakt die anders mogelijk nog meer uitgehaald zouden hebben en wellicht ook nog meer op hun kerfstok hebben. Tegelijkertijd heeft hij natuurlijk ook een lelijk risico gelopen.
Ik ben vrijdag even bij hem wezen kijken om te laten zien hoe trots we op hem zijn. De minister van Economische Zaken heeft ook al een bloemetje gestuurd.
Blijft natuurlijk de vraag waarom jonge mensen zodanig ontsporen dat ze dit soort vreselijke misdrijven uithalen. In dit geval helemaal, waar naast de drie ruim twintigjarigen een van de verdachten nog maar dertien was. De baard nog niet eens in de keel en dan al op het slechte pad. Je zou willen dat je dit werkelijk tegen kunt houden.