vrijdag 21 november 2008

Vrijdag 21 november: Het was helemaal fantastisch!

Zaterdag 15 november was het dan eindelijk zover. Sinterklaas zette, na een klein oponthoud in de haven, weer voet op Almeerse bodem. Wat werd Sinterklaas hartelijk ontvangen door alle kinderen!

Na een kort ontvangst op de kade, klom Sinterklaas op zijn paard Amerigo en maakte hij een tour door Almere Haven. De tour eindigde op de overvolle Markt. Hier heb ik hem wat uitgebreider begroet, samen met het kinderkoor op het podium en alle kinderen op het plein. Hierna is de Sint met zijn Pieten weer snel verder gegaan, want ook andere dorpen en steden wilden hen natuurlijk verwelkomen in Nederland.

De organisatie van dit Sinterklaasfeest was dit jaar wat groter dan normaal omdat de goedheiligman en zijn Pieten Almere als eerste stad in Nederland bezochten. De NPS verzorgden met negen camera's de live uitzending van het Sinterklaasjournaal en had hiervoor meer dan 10 km camerakabel in Almere Haven neergelegd. Langs de route stonden 1.600 dranghekken en door de Zwarte Pieten is 1.000 kilo pepernoten uitgedeeld. Voor de versiering van de winkelstraten en de route zijn er 960 zwarte pietenpoppen bevestigd en ongeveer 22.000 rode ballonnen zijn komen aanwaaien vanuit Pakjesboot 12 naar Almere Haven.

Heel veel mensen, waaronder ikzelf, hebben genoten van de landelijke intocht. Ik wil alle mensen die aan de intocht hebben meegewerkt van harte bedanken. Het was een prachtig feest.