vrijdag 11 april 2008

Vrijdag 11 april 2008: Werkbezoek

Vanmorgen heb ik een werkbezoek aan Danswijk en Waterwijk gebracht. We zijn gestart in het Salsapand, een wijkwinkel(tje), wat betekent dat hier de politie, de veiligheidsmanager en andere mensen die bij de wijk betrokken zijn elkaar ontmoeten en problemen en vooral oplossingen daarvoor bespreken.

Aanwezig waren Ben en Marie, twee zeer toegewijde toezichthouders, die in meerdere wijken overzicht houden, vooral op hangjongeren. Dit in samenwerking met de politie.

Binnenkort gaat op initiatief van enkele actieve inwoners hier een Buurtpreventieproject van start, waarbij ze buurtbewoners helpen hun eigen veiligheid te vergroten onder meer door ze te wijzen op inbraakpreventie enz. Vervolgens heeft de directeur van De Zevensprong ons iets verteld over de plek die de school in de wijk inneemt. Goed te horen dat het schoolplein door de hele buurt gebruikt wordt. Maar hij vertelde ook zijn zorg over sommige jonge kinderen die wel erg aan hun lot worden overgelaten, waardoor ze op zeer jonge leeftijd al meer dan kattenkwaad uithalen.

Na een fietstochtje richting Waterwijk naar De Waterhoek, waar de kinderen een anti-vandalismeproject hebben gedaan. Ik heb ze nog maar eens verteld dat elke euro die we moeten besteden aan reparatie van stukke dingen niet uitgegeven kan worden aan bijvoorbeeld speeltoestellen.

De ochtend werd afgesloten met een lunch in Wijkcentrum De Draaikolk. Een welbestede ochtend waarbij me opvalt dat politie, jongerenwerkers, toezichthouders, onderwijs en gemeente elkaar steeds beter weten te vinden. Maar er moet nog steeds heel veel gebeuren voor alles echt goed gaat.