vrijdag 28 maart 2008

Vrijdag 28 maart 2008: Nieuwe bestemming

Het voormalig asielzoekerscentrum heeft vanaf afgelopen woensdag een nieuwe functie en een nieuwe naam: Biathlon Woonpark.

Dit park biedt mensen nu een tijdelijk thuis. Een korte voorgeschiedenis: in 2005 kreeg ik een telefoontje van mevrouw Albayrak-Temur (algemeen directeur van het COA). Ze vertelde mij dat het asielzoekerscentrum uit Almere weg zou gaan. Misschien was het een idee om dit waardevolle stukje vastgoed te behouden voor de Almeerse woningmarkt? Samen met COA en Almeerse woningcorporaties is dit opgepakt.

Eind 2005 gaf de Almeerse gemeenteraad haar goedkeuring aan het plan van aanpak voor het Biathlon Woonpark. In dit plan van aanpak werd voorgesteld om het voormalige asielzoekerscentrum te “verbouwen” tot het Biathlon Woonpark. Een plek om tijdelijk te kunnen wonen, werken en leren voor verschillende doelgroepen. Het Biathlon Woonpark levert met het tijdelijke gebruik een bijdrage aan het oplossen van het te kort aan starterswoningen in Almere. Ook het tekort aan huisvesting voor maatschappelijke opvang met de bijbehorende begeleiding wordt in dit woonpark voor een deel opgelost.