vrijdag 18 juni 2010

Heftig!

Wat vindt u ervan? Er zijn meningen genoeg, lees alleen al de ingezonden reacties op krantenartikelen op internet. Nu nog het gesprek. Het met elkaar in discussie gaan, je mening geven en luisteren naar de argumenten van de ander. Je mening heroverwegen, bijstellen of juist niet? Vrijdag 28 mei was het eerste debat in de Nieuwe Bibliotheek over veiligheid (dit was een andere bijeenkomst dan de vijf veiligheidsbijeenkomsten in de stadsdelen). Omdat dit het eerste debat was, was op de opkomst nog laag. Met een klein clubje met mensen debatteerden we, aan de hand van stellingen, over de veiligheid in Almere. Vooral de opmerking van een mevrouw dat we het eigenlijk toch weer over de onveiligheid in Almere hadden, is me erg bijgebleven.
Onder de noemer Heftig organiseert de Nieuwe Bibliotheek in samenwerking met Quinten Faust elke laatste vrijdag van de maand een debatavond over Almeerse onderwerpen in de Nieuwe Zaal. Twee presentatoren uit de cabaretwereld leiden het debat op een zeer originele manier. U kunt in discussie met het panel van deskundigen en natuurlijk de andere aanwezigen.
Het komende debat op vrijdag 25 juni gaat over het imago van Almere. Daar heeft u ook wel een mening over! U kunt in discussie gaan met onder andere Frits Huis (Leefbaar Almere), Hans Snel (Almere City Marketing) en mij over de stelling ‘een afdeling citymarketing is een zwaktebod’ en ‘de stad heeft helemaal geen imago nodig’. Pittige stellingen! Ik verheug me erg op het aankomende debat. Discussieert u mee? De toegang is gratis.