vrijdag 25 september 2009

Vrijdag 25 september 2009: Jarig!

Vandaag vieren de medewerkers van de gemeente Almere een feestje: De gemeente Almere is 25 jaar oud! Natuurlijk kwamen de eerste bewoners er al veel eerder wonen. De eerste pioniers betrokken hun huizen in Almere Haven in 1976, maar toen werd het gebied nog bestuurd door het Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders (Z.IJ.P.) met een landdrost aan het hoofd. In 1983 vergaderde de Tweede Kamer over de gemeentewording van Almere en in 1984 werd Almere ook daadwerkelijk een zelfstandige gemeente. Daarom genieten we vanavond in de Topsporthal van een musical met ambtenaren in de spotlights. De cast, chorus, koor, orkest en crew telt bij elkaar ongeveer 150 mensen, van medewerkers van de gemeente tot mensen van de theateropleiding van het ROC en de brassband van de jongerenwerkgroep ‘De Schoor’.

Ik heb ook een bescheiden rol. Wij hebben in onze vrije tijd, veel avonden en weekenden, hard geoefend om een professionele musical neer te zetten. Zo professioneel en spectaculair dat we de musical ook op zaterdag 26 en zondag 27 september opvoeren voor geïnteresseerde Almeerders. De zaal is al bijna vol!

Is musical niet echt uw ‘ding’? Op zaterdag 21 november houden we, ook omdat we jarig zijn, een open dag. U kunt dan een kijkje achter de schermen nemen van het gemeentelijke bedrijf. We werken nog hard aan een leuk programma, maar ik kan u alvast verzekeren dat de open dag van de gemeente ook zeker de moeite waard is. Ik hou u op de hoogte!