vrijdag 23 april 2010

Lente!

Heerlijk, de zon na die lange winterperiode. Geniet u ook zo van de bloemen langs de dreven, in de parken en op de rotondes? Nu bloeien de bolgewassen. In de zomer vullen we de bloembakken in Almere Centrum, Almere Haven en Almere Buiten weer met geraniums en bloeien de veldbloemen langs de dreven. Het maakt van Almere weer een fleurige en kleurige stad.
En nu het mooi weer is, is het ook fijn om buiten iets te ondernemen. Er is genoeg te doen in Almere. Bij de nieuwe VVV aan de Stadhuispromenade onder de Nieuwe Bibliotheek vindt u de handige ‘Alles Almere kaart’ en de ‘Fietsroutes Almere’. Want op de fiets kun je Almere heel goed ontdekken. Dit blijkt ook uit onderzoek van de Fietsersbond. Volgens de Fietsersbond beschikt Almere over een snel en comfortabel fietspadennetwerk en aantrekkelijke fietsroutes. Al blijkt ook uit dit onderzoek dat het fietsgebruik in Almere in vergelijking met andere grote steden laag is. Dus die ‘Fietsroutes Almere’ zijn een mooie stimulans om op de fiets te springen en Almere te ontdekken!
En bent u al onderweg en wilt u weten of er iets leuks te doen is in de stad? Bij Grand Café De Havenkom in Almere Haven en bij The Boathouse aan de Noorderplassen kunt u via het digitale VVV Infopunt alle toeristische informatie over Almere vinden. Binnenkort vindt u deze Infopunten ook bij het Natuurcentrum De Oostvaarders en op het Stadslandgoed De Kemphaan. Zo is alle informatie over een leuk dagje in Almere altijd onder handbereik!