vrijdag 26 juni 2009

Almere is da bomb!

Misschien heeft u een tijdje geleden de posters met vrolijke jongelui en de kreet ‘Almere is da bomb’ gezien. Dit was het begin van de campagne ‘Voor Almere, tegen vandalisme’ die we samen met jongeren hebben ontwikkeld. We hebben jonge mensen gevraagd om in hun eigen bewoording de slogans te bedenken. Want, wees nu eens eerlijk, de jongeren van nu spreken door de komst van e-mail, SMS en instant messaging een andere taal dan u en ik. De campagnekreten waren: ‘Almere is aan’ en ‘Almere is da bomb’. Kreten die aangeven dat Almere helemaal hun stad is.

Tijdens Koninginnedag en Bevrijdingsdag hebben promotieteams in Almere nieuwe gezichten voor de vervolgcampagne gescout. Want op de posters van de campagne die hierna komt, willen we weer vrolijke Almeerse gezichten! Jongeren werden op straat aangesproken met de vraag of ze zich op de foto wilden laten zetten. Natuurlijk met hun eigen kreet voor Almere en tegen vandalisme op een klein whiteboard. De promotieteams hebben 180 foto’s van groepen jongeren genomen. Ze wilden graag laten zien dat ze trots zijn op hun stad!

Op de website Jong in Almere.nl werden alle foto’s verzameld. Deze internetpagina is bijna 900 keer bezocht. Veel modellen in spe hebben hun eigen foto's bekeken. Gisteren hebben we de prijswinnaars bekend gemaakt. Uit alle foto’s zijn drie foto’s gekozen. De professionele fotoshoot is eind augustus en in september ziet u deze winnaars op de poster ‘Voor Almere, tegen vandalisme’ in de hele stad hangen.