donderdag 23 april 2009

Vrijdag 24 april: Extra ogen en oren door SMS Alert

Het zal je maar gebeuren als moeder (of vader). Een woensdagmorgen, de zon schijnt en samen met je peuter ga je gezellig even naar de markt. “Zelf lopen”, dramt het mannetje. Je hebt geen haast, het is mooi weer, je geeft toe. In de drukte raak je elkaar kwijt. Daar sta je dan, volledig in paniek. Snel klamp je een politieman aan. Hij neemt direct contact op met de meldkamer. Vanuit hier verstuurt de politie een SMS Alert, dit is een SMS bericht met de boodschap dat er een kind op de markt wordt vermist compleet met signalement. Dus niet alleen de politie is op zoek naar de peuter, maar vele Almeerders! U begrijpt dat het peutertje snel gevonden is.

Meer dan 10.000 Flevolanders zijn aangesloten bij het SMS Alert. Ik zelf natuurlijk ook. Ook u kunt zich aanmelden voor SMS-Alert op de site van de politie: www.politie.nl. U ontvangt berichten van incidenten binnen uw postcodegebied waarbij de politie uw hulp kan gebruiken. Het gaat dan bijvoorbeeld om verloren medicijnen, gevluchte daders, etc. Het is gebleken dat, als op kort termijn alarm wordt geslagen via SMS Alert, ontvoering of onvrijwillige meenemen naar bijvoorbeeld het buitenland kan worden voorkomen.

De politie verwacht overigens niet dat u zèlf een verdachte gaat aanhouden. Maar wel dat u alert bent en tips aan ze doorgeeft. De abonnementsdienst SMS-Alert is gratis, evenals de door de politie verzonden berichten. Ontvangt u een SMS-Alert en ziet u iets dat verband heeft met de melding, dan kunt u bellen met de politie naar 0900-8844. Bij spoedzaken belt u met 1-1-2.