vrijdag 6 november 2009

Vrijdag 6 november 2009: Kunst in het stadhuis

Vrijdag 6 november, vandaag dus, open ik in het stadhuis een tentoonstelling van drie kunstenaars: Patrick Mezas, Wibo van Maarle en Ruud van Sprundel. Hun beeldhouwwerken en schilderijen zijn realistisch van aard. Ik vind dat erg mooi. U kunt de tentoonstelling tijdens de openingstijden van het stadhuis gratis bekijken bij de omloop rond de Raadzaal. Als u zich even meldt bij de balie, loopt een medewerker met u mee naar de tentoonstelling.

Dit is slechts een voorbeeld van de vele tentoonstellingen en kunstwerken die in het stadhuis te bewonderen zijn. Soms zijn deze werken van beroepskunstenaars en soms van amateurs. Als u uw rijbewijs komt verlengen of een geboorte komt aangeven en in de gangen van Burgerzaken en de Sociale Dienst loopt, ziet u daar tentoongesteld werk. Momenteel hangt in de B-passage werk van alle leden van de Vrije Kunstgroep Almere, die hiermee haar twintigjarig bestaan viert. In de C-passage hangt een tentoonstelling in het kader van de Week van de chronisch zieken. De expositie heeft als thema Tijd voor leven.

Wij zijn er blij mee dat kunstenaars belangeloos hun werk in het stadhuis laten zien. Op hun beurt zijn de kunstenaars weer blij dat ze in het stadhuis gratis mogen exposeren. Want wanneer je, als kunstenaar, in Nederland ergens exposeert moet je daarvoor meestal veel geld betalen. De gemeente vraagt geen commissie en zo kunnen wij telkens weer andere mooie kunst voor niets laten zien!